13 са предложения за присъждане на плакет „Анастасия Тошева”

13 са постъпилите предложения за присъждане на плакет „Анастасия Тошева” и плакет „Млад учител” за високи постижения в областта на науката и образованието в Община Стара Загора.

За присъждане на плакет „Анастасия Тошева” са постъпили 7 предложения : Екатерина Йовчева, старши учител по Математика в Основно училище „Кирил Христов”, Марияна Костова, старши учител по Математика в ППМГ „Гео Милев”, д-р Лидия Блажева, заместник-директор по учебно производствена дейност в Националната гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”, Милена Желязкова, директор на II Основно училище „Петко Рачов Славейков”, Йорданка Раденкова, старши учител по Български език и литература в Средно училище „Максим Горки”,Проф. д-р Галя Кожухарова, директор на Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) при Тракийски университет и Педагогическият колектив на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”. За присъждане на плакет „Млад учител” са постъпили 6 предложения : Мария Даскалова, учител по Китайски език в Средно училище „Максим Горки”, Кристиан Михайлов, учител по Информатика и информационни технологии в Средно училище „Иван Вазов”, Красилена Калъчева-Иванова и Делчо Делчев учители по Български език и литература в гимназия „Иван Павлов”, Петър Иванов, учител по Английски език в същото уилище и Ралица Бояджиева, учител по Информационни технологии в Математическата гимназия.

Отличието ,,Анастасия Тошева” представлява плакет, който се присъжда като признание и поощрение на педагогически колективи, директори на училища и детски градини, учители и ученици, за популяризиране на техния професионализъм, талант и граждански принос за развитието на образованието. Наградата е създадена през 1985 г. и връчвана до 1989 г. Възстановена е през 1999 г. Тя се връчва с решение на Кмета на Община Стара Загора на тържествена церемония в навечерието на първи ноември.