Именитият актьор Васил Михайлов получи от Живко Тодоров картина, изобразяваща кадър от филма „Капитан Петко войвода“

Известният актьор Васил Михайлов гостува в родната си Стара Загора с постановката на Театър „Българска армия“ „Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим на 17 октомври в Културен център „Стара Загора“. След края на представлението кметът Живко Тодоров подари на големия български актьор Васил Михайлов, който игра в главната роля, картина на старозагорския художник Димо Генов. Платното изобразява един от емблематичните кадри от серийния филм „Капитан Петко войвода“, в който актьорът се превъплъщава в ролята си и остана в сърцата на поколения българи.

„За мен е огромна чест да поздравя великия българин и почетен гражданин на Стара Загора Васил Михайлов. Званието „народен артист“ вече не съществува, но определено мога да кажа, че г-н Михайлов е артистът на народа. Бъдете жив и здрав и винаги добре дошли в родната Стара Загора! Гордея се, че съм Ваш съгражданин, гордея се с всичко, което правите за развитието на изкуството в България!“ – каза Живко Тодоров.

Васил Михайлов поднесе своите благодарности и се обърна към кмета и публиката с думите: „Поздравявам кмета Живко Тодоров за тази невероятна зала, в която се намираме, за парковете и за всичко, което прави за Стара Загора! Благодаря на многобройната публика, която изпълни Културен център „Стара Загора!“.