Четири спортни турнира посреща Стара Загора

Четири спортни събития предлага на жителите и гостите си Стара Загора през следващите няколко дни. Утре в града пристигат отбори за Балканиада по футбол за ветерани. Началото на шампионата е в събота, от 9.00 часа на стадион „Локомотив”.

На 21 октомври започват други три турнира. Шампионат по минифутбол за хора с нарушение в слуха очаква публика през почивните дни на игрищата зад Централна поща. Около 70 участници ще премерят умения на терена. Организатори са Спортен клуб на Глухите, Спортна федерация на глухите в България и Община Стара Загора.

В същия ден, от 9.00 часа, е началото на двудневния Международен турнир  „Руси Русев”. Плувците ще се състезават в Общинския плувен басейн на 25 м.  Той се организира от Спортен клуб по плуване „Траяна” с подкрепата на Община Стара Загора. Състезанието е в памет на дългогодишния треньор и деятел на плуването Руси Русев.

В събота, от 10.00 часа, среща на тепиха в зала УСШ си дават момчета, юноши и девойки – младша възраст за осемнадесетото издание на турнира „Недьо Ранчев”, посветен на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора инж. Недьо Ранчев.  Над 20 клуба ще вземат участие в схватките, като се очаква и международно присъствие. Главен съдия ще бъде Димо Неделчев – директор на Спортно училище „Тодор Каблешков”.