Шести салон на казанлъшките фотографи

РЕГЛАМЕНТ

Организатор:

Музей на Фотографията и Съвременните Визуални Изкуства в Казанлък

Общи условия:
Салонът ще бъде открит на 14 декември 2023 г. от 17 30 часа в залата за временни изложби на МФСВИ. В салона могат да вземат участие любители и професионалисти
фотографи от Казанлък и населените места в общината. Автори, родени, учили или работили в Казанлък, но живеещи в други населени места, също
могат да участват в Салона. Няма ограничение във възрастта. Салонът не е тематичен, може да участвате с творби на избрана/и о Вас тема/и.

Шести салон на казанлъшките фотографи е с конкурсен характер:
I награда – 500 лв
II награда – 300 лв
III награда – 200 лв
Наградите ще бъдат изплащани по банков път по предоставена от автора банкова сметка. Фотографиите могат да бъдат цветни, монохромни или черно-бели. Всеки автор може да участва с до 3 (три) дигитални файла. Журито преценява кои и колко творби ще влезнат във финалната селекция. Решението на журито е окончателно и не подлежи на коментар. До приключване на оценяването авторите остават анонимни. Творбите, включени в изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията в Казанлък.

Технически изисквания:

Допускат се за участие творби без времево ограничение на заснемането, но да не са участвали в предни салони.
Дигитални файлове:
*.jpg/*.jpeg формат,
8-битов цвят,
RGB/sRGB профил.
Файловете да са 3840 px по дългата страна. Файлова резолюция на изображението: 300 dpi. Кадрите да са без рамки, подписи или водни знаци. Ако все пак забравите някоя, организаторът ще я отстрани.

Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:

на яркост или контраст,

изостряне на изображението

прекадриране на снимката.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително включени елементи. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатани, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.
Към всяка снимка трябва да има следната информация:
име на автора, наименование на творбата, дата на заснемане, телефон или електронна поща за връзка ,в общ текстови файл.
Селектираните файлове организаторът ще принтира за своя сметка.
Важно: Творби, несъответстващи на поставените изисквания, както и с антидържавно, расистко, порнографско и подтикващо към насилие изображение, няма да бъдат допускани до журиране.

Без такса за участие.

Авторски права Всеки участник следва да притежава авторските права върху изображенията, които предава за конкурса. С предаването на творбите на организаторите, участникът декларира, че изображението е негова творба и дава своето разрешение на организаторите да използват безвъзмездно изображенията с промоционална цел, свързана с нуждите на Община
Казанлък и МФСВИ (изложби на открито и закрито, каталог, фото CD/DVD, календар, уебсайт и др.), както и за всяка друга некомерсиална цел на организаторите, в случай, че участникът изрично не заяви своя отказ.

Краен срок за предаване на файловете: до 17 00 часа на 20 ноември 2023 г. по електронната поща на Музея: foto.museum.kz@abv.bg или лично в Музея.
Файлове, изпратени след тази дата, няма да се приемат.