Бившите кметове на Гурково към Кънчо Папазов: Ще бъдеш достоен кмет, познаваме те!

По покана на кандидата за кмет Кънчо Папазов се състоя среща с бившите кметове на Гурково и председатели на местни парламенти. Папазов изрази уважение и почит към личностите и направеното от тях в гурковското общинско управление – Петър Дрянов, Неделчо Маринов, Стоян Бонев, Иван Иванов, Стоян Ангов, Иванка Димитрова, Димитър Драчев, д-р Иванка Дончева и др. За това кога и как са управлявали, ретроспекция направи Иванка Димитрова, бивш председател на Общинския съвет и председател на предизборния щаб. „За да знаеш накъде вървиш, трябва да знаеш откъде си тръгнал“ – така започва историята на местното самоуправление, събрана в книга през 2007г.

„Тогава осигурявахме добри условия за живот в друго време, разликата е голяма с това, което днес ни е нужно. Откривахме сгради, крайно необходими за населението. Днес ни трябва кмет, който да обединява достатъчно разединеното ни общество в Гурково“, заяви бившият кмет Петър Дрянов. Той изрази увереност, че общината се нуждае от Кънчо Папазов за кмет и му разказа как са се строяли и проектирали улиците, водоснабдяването, стадиона, автогарата, детската градина и други социално-битови сгради. „Не се съмнявам в победата на Папазов, той може да успокои обстановката в нашата община“, каза Дрянов и разказа за ентусиазма в своето управление.

„Кънчо, стягай се! Ние ще ти помагаме! Доверявай се на хората, от тях можеш много да научиш. Така и ние, когато бяхме в местната власт, обсъждахме важните сфери: образование, здравеопазване, спорт, култура с експерти, за да постигаме успехи“, каза екс кметът Неделчо Маринов.

Д-р Иванка Дончева, ръководила Общинския съвет също благодари за поканата и сподели, „че се радва за организираната най-сетне подобна среща. Такива разговори са нужни за бъдещето на общината, за младите, които да черпят опит и най-вече за развитието на Гурково“. По време на разговорите всички се обединиха около констатацията, че трябва да се загърби конфронтационния модел във взаимоотношенията.

„Обезсмисля се една местна власт, когато управляваш, разделяйки хората, привилегироваш едни за сметка на други, на входа на местната администрация показваш, че гражданите пречат и са излишни, а ръководството й – високомерно. Това отвращава нормалните хора, този модел трябва да остане в миналото“, категоричен е бившият председател на Общинския съвет Стоян Ангов. „Ти ще бъдеш до хората, ще бъдеш достоен кмет, познаваме те!“, той пожела успех на Кънчо Папазов.

„Искаме си спокойното време, за което тук чуваме, че са създавани условия за деца, млади и възрастни, за живот в хармония. Децата ни пораснаха във времето между 2003 и 2015г. и не ни липсваше нищо, което да търсим в големите градове. Пожелаваме на жителите да имат сигурна и спокойна община, с всичко необходимо за тяхното развитие, за да останат тук децата ни и да са доволни гражданите, управлявани от Кънчо Папазов“, пожелаха си младите от предизборния щаб, слушайки двучасовия разговор с памет и почит за миналото и очаквания за успешно бъдеще.

Кънчо Папазов е под номер 68 в бюлетината за избор за кмет на община Гурково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!