БАЛ В ОПЕРАТА за втори път в Старозагорската опера

На 27 октомври 2023 г., от 19.00 часа в Старозагорската опера ще се състои  за втори път БАЛ В ОПЕРАТА. Изключителното събитие се инициира и организира от СНЦ „Настоятелство на Старозагорска опера” с председател г-жа Татяна Станчева с благородната мисия да се стимулира театъра в неговата основна дейност в името на заложените високи стандарти на творчески намерения и цели.

Съизмерим със световните традиции при провеждането на подобни събития,„Балът в операта” не отстъпва на европейските образци по своята пищност, лукс и стилна богата музикална програма. В балната вечер на сцената на Операта ще прозвучат любими фрагменти от опери, чиито премиери предстоят: „Евгений Онегин”, „Ловци на бисери”, „Норма”, „Джани Скики”, мюзикъла „Ромео и Жулиета” с участието на звездните солисти на Старозагорската опера Тамара Калинкина, Деси Стефанова, Ивайло Джуров, Русалина Мочукова, Николай Моцов, Иван Кабамитов, Борис Тасков, Инна Андреева, Марин Русинов. Ще бъдат представени и талантите от Студията за млади оперни певци, както и най-малките артисти от Детско-юношеската студия за опера и балет. Зрителите ще се насладят и на фрагменти от балетите „Пахита” и „Копелия” /премиерата предстои на 12 и 13 април 2024 г./ с участието на солистите Анелия Димитрова, Фиорди Лоха, Харука Суга, Томоки Ишиго, Хорхе Барни и кордебалета на Старозагорската опера.

Диригент на концерта е младият Виктор Крумов. Водещ е чаровната Милица Гладнишка. Ще бъде представен и роял „Roland”, подарък от Ротари клуб-Стара Загора. Наздравицата от „Травиата” в края на концерта ще е изискана прелюдия към светските бални танци.

Куверти за БАЛ В ОПЕРАТА могат да се закупят от касата на Държавна опера-Стара Загора. За допълнителна информация и заявки: Георги Митев, тел. 0888 93 99 00.

Билети за празничния концерт – онлайн и на касата на Държавна опера-Стара Загора.