Северният вход на Стара Загора с нов облик

Нов и приветлив е обликът на северния вход на Стара Загора. Дейностите по създаването на по-добра среда за пространството продължиха няколко месеца, а труд и грижа вложи екипът на звено „Озеленяване и комунални дейности”. 

Разделителната линия на пътното платно е решена в цветовете на българското знаме. Ново озеленяване и осветление допълват визията на табелата с името на хилядолетния град.

Нови  дървета и аранжировка получи и разделителната линия на бул. „България” при квартал „Железник”. 130 дървета от вида червенолистен явор са засадени , като при завършването на начинанието до кръстовището с кръгово движение на бул. „Цар Симеон Велики” и „Капитан Петко войвода” те ще станат 170 броя. На последна фаза е идейният проект, който ще промени входа на града в южната част на Стара Загора. Очаква се съгласуване с Агенция Пътна инфраструктура и стартиране на дейностите. Планирано е това да се случи и при останалите два вход/изход на града. Подменени са знамената при всеки един от тях, където на 20-метрови метални пилони се вее българският трикольор.