Светлозара Кабакчиева представя своите приказки от пословици в зала „Лубор Байер“

На 3 ноември /петък/ от 17.30 часа в изложбена зала „Лубор Байер“ ще бъде представена книгата на Светлозара Кабакчиева „Камъни с форма на сърце. Приказки от пословици“. Модератор на вечерта е Ангелина Петкова, а художник на изданието е Ирина Василева.

„Приказките в сборника „Камъни с форма на сърце“ /ИК „Знаци“, 2023/ на Светлозара Кабакчиева могат да бъдат отнесени към всички възрасти, защото в тях са заложени изконни човешки ценности, които в днешното динамично време и коренни промени сме на път да изгубим – ценности, които големите трябва да си припомним, за да можем да възпитаме и подрастващите в тях“, казва поетесата Аксиния Михайлова – редактор на книгата.

„Точно както всяко човешко общество е съставено от всякакви хора, така и в градината на приказките има горделиви и горди, шумни и съзерцателни, суетни и свободни цветя. Има и камъни с форма на сърце, които помагат с магичната си сила на хората, които не са в състояние да я задържат. Има и шивач, който с парченца от приказки прави покривало за небето, което да спаси градчето и неговите обитатели, и ни показва колко лесно и просто нещо е чудото.  Езикът, на който Светлозара разказва приказките си, е поетичен и красив. Оригинално е вплитането на пословици, откъдето идва и заглавието на сборника. Този похват не само припомня на читателя богатата и събрана в кратки изречения българска мъдрост, но и придава образност на сюжета и поднася поуката по един запомнящ се начин“, казва рецензентът на книгата проф. Кирил Топалов.

Светлозара Кабакчиева е родена и учила в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Тя е завършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Професионалната й кариера е свързана с правото и дипломацията. Понастоящем работи като юрист в Брюксел.

На представянето ще бъдат осигурени книги и всеки желаещ ще може да вземе автограф от авторката, входът е свободен.

Етикети: