С ателие за коледни сувенири стартира традиционната инициатива на старозагорския омбудсман „Чудната елха”

Малчугани от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без родителска грижа твориха коледни картички и рисунки със старозагорския обществен посредник Иванка Сотирова и двойката млади омбудсмани с мандат 2022-2023 г. – Георги Георгиев и Диана Щерева в Международния младежки център в Стара Загора. Гост на съботното творческо ателие бе и Мария Жекова – общински съветник, която зарадва децата с подаръци в края на събитието. По този начин символично бе дадено начало и на тазгодишното благотворително начинание „Чудната елха”.

„В навечерието на Коледа Ви призоваваме да се включите в традиционната инициатива на обществения посредник и младите омбудсмани на Стара Загора – „Чудната елха”. Нека и тази година допринесем за създаване на повече уют за децата, лишени от родителска грижа, настанени в ЦНСТ /Центрове за настаняване от семеен тип/ и дневните центрове за деца с увреждания. Закупуването на цветни барбарони, катерушки и играчки биха ги зарадвали. Децата имат постоянна необходимост от пособия за рисуване, апликиране, конструиране, моделиране и различни материали. Ще се радваме на Вашата отзивчивост и при необходимост от повече информация ни търсете на тел. 0885901264 и на адрес: „М. Методи Кусев” 34 А, ет.1″, гласи апелът на старозагорския омбудсман.

„Станете част от инициативата! Закупените от Вас подаръци ще можем заедно да поднесем в центровете в периода 20 – 22 декември или ги донесете в офиса на обществения посредник”, допълва Иванка Сотирова.