Над 50 предложения разгледа Общинският съвет на предпоследното си заседание за годината

Над 50 предложения включи дневният ред на заседанието на Общински съвет – Стара Загора, провело се на 7 декември.

Единодушно съветниците направиха промяна в маршрутното разписание на автобусна линия № 21 кв. „Самара 3″ – с. Лясково. Автобусите ще тръгват от автобусната спирка в старозагорския квартал не в 14.00 часа, а в 14.10 часа. Запазва се началният час на тръгване на превозните средства от село Лясково. Мотивите на администрацията за актуализацията са във връзка с предоставяне на удобен превоз на учениците от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, които живеят в двете старозагорски села – Лясково и Малка Верея.

По време на заседанието, старейшините определиха и броя на таксиметровите автомобили. На територията на общината имат право да работят 560 таксита.

Общинският съвет откри процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на търговско дружество „Диагностично-консултативен център І – Стара Загора” ЕООД.

Съветниците подкрепиха пет домакинства, обитаващи блока, чийто покрив изгоря през ноември, отпускайки еднократна финансова помощ в размер от 2 хил. лева. Последното заседание за годината на Общински съвет Стара Загора ще бъде на 21 декември.