Стипендиантите на община Казанлък получиха своите отличия от кмета Галина Стоянова

На 11 декември, в Зала № 6 на Община Казанлък, на прага на Коледните и новогодишни празници, кметът на Община Казанлък – госпожа Галина Стоянова награди десет талантливи казанлъшки деца, постигнали големи успехи от участия в национални и международни конкурси и състезания през предходната учебна 2022/2023 година.  Учениците са отличени с едногодишни стипендии, а средствата са осигурени от Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби.

Галина Стоянова отправи специални поздравления към децата, като им пожела да са здрави, все така мотивирани и целеустремени към постигане на целта, да се радват на предстоящите празници, на семейството и приятелите си, но и да се стараят в училище, защото бъдещето е на образованите млади хора.

За постигнати високи резултати на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания Кметът Галина Стоянова отличи:

1. Татиана Чушева, ученичка в четвърти клас в ОУ “Никола Йонков Вапцаров”, гр. Казанлък, с постижения в област Спорт (тенис).

2. Рая Маркова, ученичка в шести клас в СУ “Екзарх Антим I”, гр. Казанлък, с постижения в област Спорт (тенис).

3. Георги Христов, ученик в осми клас в ППМГ “Никола Обрешков”, гр. Казанлък, с постижения в област Спорт (Шотокан Карате До).

4. Беррин Хаджъ, ученичка в четвърти клас в СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък, с постижения в област Изкуство (пиано).

5. Еге-Матей Ислямолу, ученик в трети клас в СУ „Екзарх Антим I“, гр. Казанлък, с постижения в област Изкуство (пиано).

6. Атанас Бранчев, ученик в четвърти клас в ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, гр. Казанлък, с постижения в област Изкуство (литературно творчество).

7. Диан Драгнев, ученик в седми клас в ОУ „Мати Болгария”, гр. Казанлък, с постижения в област Изкуство (литературно творчество).

8. Симона Павлова, ученичка в четвърти клас в ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, гр. Казанлък,  с постижения в област Изкуство (танцово изкуство).

9. Радост Проданова, ученичка в десети клас в ПГЛПТ, гр. Казанлък, с постижения в област Спорт – Лека атлетика (хвърляне на диск/хвърляне на гюле).

10. Катрин Димитрова, ученичка в девети клас в ППМГ “Никола Обрешков”, гр. Казанлък, с постижения в област Изкуство (танцово изкуство).

За втора година са увеличени средствата по Общинската програма за закрила на детето за 2023 г., гласувани от Общински съвет – Казанлък, за десет стипендианти, като целта е да бъдат стимулирани повече деца да развиват своите таланти.