Успешно бе завършен проектът „Зоотека” на Младежки общински съвет – Стара Загора

Младежки общински съвет успешно завърши един от своите проекти – Зоотека, който се осъществява с подкрепата на Международен младежки център Стара Загора. Той е финансиран по проект „Международен младежки център – мисли локално, действай глобално!”, по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”,  чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, с финансовата подкрепа на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия. В рамките инициативата бяха изработени “Къщички за книги”, които са предоставени на Зоопарк Стара Загора, а целта на младежите от МОС бе да се даде възможност на младите да споделят любимите си книги, но и да намерят новото си любимо четиво в къщичките.

„Използвайки ги, децата и младежите, ще обогатят както своето мислене, така и социалния си възглед. Искаме да ги убедим да вярват, че всяка оставена книга в къщичките е едно пожелание, отправено към следващия ѝ читател. Да вярват, че историята на книгата не приключва с последната прочетена страница, а че тепърва поема пътя си, създавайки приказен свят на мечти и приключения”, казват от МОС.

В изпълнението на инициативата младежите бяха подкрепени от местните институции, представители на бизнеса и Търговско-промишлената палата.