Единственият по рода си Национален форум „Chef’ Secrets – Еволюция на вкусa” отново ще се проведе в Стара Загора

На 3 февруари /събота/, от 9.00 часа, Стара Загора отново ще посрещне Националния форум „Chef’ Secrets – Еволюция на вкусa”. Той e единствен по рода си, обединяващ най-добрите професионалисти в областта на туристическия, хотелиерски и ресторантьорски сектор, както и преподаватели, студенти и ученици в средните и висши учебни заведения.

Кулинарният форум ще се проведе за трети път в Културен център „Стара Загора“, а още през месец октомври местата бяха заети от стотици желаещи. Във фоайетата ще бъдат разположени  презентационни щандове на фирмите-партньори. На сцената  ще се представят ястията от шеф-готвачите, ще текат презентации и дискусии по концептуални теми и проекти на различните презентатори. Сцената ще  бъде оборудвана с портативен професионален кулинарен сет, на който ще се представят дадените ястия. Оператори ще заснемат и възпроизвеждат в близък план, случващото се в детайл, за да могат всички гости в залата, независимо от мястото си, да проследят и разберат случващото се на сцената.

Участие ще вземат над 300 професионални готвачи, ресторантьори и хотелиери, 160 преподаватели от 62 професионални учебни заведения по хранене, училища със специализирани паралелки – готвачи, хлебари, сладкари и хотелиери и над 120 ученици. Възпитаници от Професионалната гимназия по хранене “Райна Княгиня”  ще се включат с помощ на шеф-готвачите от сцената.

Организатори на кулинарното събитие са Шефс клуб, Българска асоциация за кулинарна култура и Община Стара Загора, с подкрепата на десетки съмишленици.

Програмата предвижда тематични презентации (workshops) и изложение на различните фирми и производители. Повече информация може да намерите на https://www.facebook.com/events/866442835265275/?ref=newsfeed