Казанлъчани посрещнаха с питка пътниците на директния влак за Пловдив

Пътниците на директния бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив, който преминава през града на розите, бяха посрещнати от казанлъчани с питка със сол.

От 12 февруари БДЖ възстанови движението на влака, който тръгва от гара Горна Оряховица в 07:05 ч., преминава през Казанлък в 09:36 ч. и пристига на пловдивската гара Филипово в 11:40, откъдето ще има осигурен автобус за пътуващите до централната гара в града. Обратно автобусът от Пловдив до Филипово тръгва в 15:30 ч., а влакът – в 16:10 ч., и ще пристига в Казанлък в 18:20ч..

Припомняме, че директната връзка беше отменена през лятото на 2023 г., след като ремонтите дейности на ЖП възел Пловдив наложиха спиране движението на влаковете между Пловдив и гара Филипово, като срокът за пускане на отсечката се отложи няколко пъти.

През септември тази година народният представител Илиана Жекова, също изпрати питане до Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвойздейков относно спирането на движението на влак 4631/4632, който е единствената директна връзка за Пловдив.

По-рано през 2022г. от дружеството също имаха намерение въпросният влак да бъде спрян.

Казанлъчани изразяват надежда влака за Пловдив да бъде запазен, защото пътникопотока се увеличава все повече, а това е единствения удобен превоз сутринта от града на розите до града на тепетата.