Спортни емоции в началото на юни в Стара Загора!

Началото на месец юни започва отново със спортни емоции в Стара Загора. Градът ще бъде домакин на редица събития, които ще съберат участници от различни възрасти и спортни дисциплини.

Над 100 малки участници се очаква да се включат във велонадпреварата на 7 юни (петък), от 11:00 часа в парк „Станционна градина“. Събитието има за цел да запознае децата с правилата за движение и пътните знаци. Организатори са Колоездачен клуб „Верея“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Второто състезание по планинско колоездене – XCM Купа „Минерални бани – Стара Загора“, ще се проведе в с. Старозагорски бани на 8 юни (събота). Стартът е от 10:00 часа от поляната до езерото на курортното селище. Очакват се над 50 участници, а трасето е с дължина около 40 км и положителна денивелация 640 м. Организатори са Община Стара Загора, СНЦ „Клуб по колоездене и туризъм Сърнена гора – Стара Загора“, ККТ „Зарата“ и ТД „Сърнена гора“.

120 деца, юноши и девойки ще се състезават в турнир по спортна гимнастика. Ще се включат и деца от социалните домове, с цел приобщаване и изграждане на любов към спорта. Началото е от 10:30 часа, 8 юни (събота) в залата по гимнастика на Спортен комплекс „Берое“.

За седма поредна година „Съюз на българските автомобилисти“, с подкрепата на Международната автомобилна федерация ФИА, ДАБДП, отдел „Пътна полиция” към ГДНП и БЧК, организира мащабна Национална кампания „Най-добър млад шофьор на България“, изцяло насочена към младите шофьори на възраст 18 – 26 години.

Финалното състезание на кампанията ще се проведе в Стара Загора на 8 юни (събота) с подкрепата на Община Стара Загора. Начало е от 10:30 часа, Парк „Артилерийски“.

Голямата награда в тазгодишното издание е ваучер на стойност 3000 лв. за гориво, за останалите финалисти и участници организатора и партньорите на кампанията са подготвили още много изненади.

Първите двама от финалистите ще имат възможност да участват в международното състезание „Най-добър млад шофьор” за 2024 г. Тази година то ще се проведе в гр. Нивел, Белгия – от 4 до 6 октомври.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, превърнала се вече в традиция, е единствена по рода си, като нейна основна цел е да направи пътната безопасност приоритет сред младите водачи. Всяка година достига до десетки хиляди младежи в цялата страна. Инициативата събира подкрепа от държавни институции, медии, популярни личности, автомобилни състезатели и експерти по пътна безопасност.

Независимо дали сте запален спортист или просто търсите забавен начин да прекарате деня си, не пропускайте да посетите проявите. Това са само част от спортните събития, които ще се проведат в Стара Загора през юни.