Фрамар – аптеките от Стара Загора

С 50 аптеки в 12 града на България, наложен онлайн уеб портал и аптека, здравна медия с изградено доверие и последователи, Фрамар е една от разпознаваемите марки в здравния сектор. Относително малко хора в България знаят, че популярният бранд започва в Стара Загора, а първата аптека е разположена на улица „Хаджи Димитър Асенов“ и все още работи. Естествено, това се е случило преди повече от 25 години. Днес нещата са различни…

За днешното лице на компанията ще разкаже Диана Бютюнска, изпълнителен директор на Фрамар Холдинг АД.

 

Като компания с репутация и изградени стандарти, в каква посока развивате дейността на Фрамар?

Основно наше занимание са физическите аптеки – развитие и управление на съществуващите, както и стратегии за навлизане в нови локации. За 25 години понятиего „аптека“ се е променило много и това е ясно за всички потребители. Вече няма аптека без пос терминали, модерни складови и счетоводни програми, без развита маркетингова стратегия и безупречни изисквания за хигиена и обслужване. Доброто зареждане се предполага (само по себе си).

Последната ни открита аптека в Чирпан наложи нов стандарт на обслужване и фармацевтична грижа, с модерен външен вид и млад персонал. Тя всекидневно обслужва територията на две общини – Чирпан и Братя Даскалови и се явява ключова за здравето на над 30 000 човека.

Предстои да бъде открита и нова аптека Фрамар в Стара Загора, разположена на централния булевард „Цар Симеон Велики“, на изключително оживено място с голям пътникопоток. Обектът ще е относително малък като размер, но ще осигури всичко необходимо на гражданите, в удобно за тях работно време.

Всички аптеки Фрамар предлагат възможността да се заплати с пос терминал, както и с  електронните ваучери за храна на големите оператори. В избрани обекти работим и с НЗОК, както и с частни здравни застрахователи, които реимбурсират рецепти за своите  клиенти.

Друга основна дейност на Фрамар е развитието на онлайн портала/аптека framar.bg. Към момента ние сме едни от наложените и често използвани източници за здравни новини, информация за здравето и начина на живот, а месечно обслужваме почти 10 000 поръчки за цял свят. Логично е да очакваме развитие на това направление, с оглед на по-нататъшната очаквана възможност за търговия с лекарства по лекарско предписание онлайн. Подготвяме се с голям логистичен център в покрайнините на града, на възлово място с удобна комуникация.

Ключовите ни послания са дигитализация, персонализирана здравна грижа, smart решения на всяко ниво.

Фрамар е компания с установен стандарт на работа и не се притесняваме да поемем обучението и развитието на млади кадри, които желаят да ни се доверят след завършването на тяхното образование. Съществува възможност  и за стипендиантска програма, с която да подпомогнем перспективни младежи, както и да им дадем аргумент да останат в България.

Към момента за Фрамар работят почти 400 човека – фармацевти, IT екип, копирайтъри, журналисти, лекари и други здравни специалисти.

Очаквате ли да се отрази Зелената сделка на работата ви в Стара Загора?

Зеленият преход/сделка няма как да не се отрази на целия регион, предвид отпадането на основен работодател с огромен набор от работници. Още повече – това е решение, което ще засегне и съседните региони.

Въпреки всичко, ние сме оптимисти – с навременни адекватни решения и стратегия за плавен преход ще можем да минимизираме щетите.

Участваме в различни събития, по които ограничаването на работата/затварянето на енергийния сектор е широко дискутирано.

Мисли се, подготвят се проекти, някои добри, някои тепърва предстои да получат оценка.

Ключовите неща – образование, стабилност, консервативен подход, базиран на резултатите – това е най-добрата инвестиция в бъдещето. Стара Загора може и трябва да докаже пред самата себе си, че е достойна за пример.

Ние трябва да предадем на нашите деца един различен град – на можещи и знаещи хора, чиито възможности се подкрепят на всяко ниво. Не трябва да се проваляме, нямаме друг шанс.

 

Какво ново да очакваме от аптеки Фрамар?

Предстои да отворим нова (трета) аптека Фрамар в София. Столичани много добре приемат аптеките от веригата, така че, там планираме вече четвърта и пета – в хода са преговорите с наемодателите.

Получаваме много предложения за обекти в различни градове, като за момента сме се ориентирали към Добрич, Ямбол, Раднево, Казанлък.

Планираме от септември да увеличим с 4 страници нашата двуседмична брошура, за да дадем повече полезно съдържание на  читателите. С тираж от 80 000 бройки/читатели, ние сме разпознаваем източник на полезно съдържание и обща здравна информация за тези хора, които все още предпочитат хартията пред интернет.

Естествено, интернет порталът framar.bg също подготвя някои новости – хъб за клиенти на едро, подобрени функционалности и по-лесен достъп до съдържание  и актуални промоции.

От няколко месеца доставяме успешно до цял свят през нашите логистични партньори и това е направление, в което желаем да се развиваме.

Търсен и разпознаваем партньор сме за различни спортни и други събития, като бранд, на когото могат да се доверят. Подпомагаме определени социални инициативи, защото вярваме в корпоративната  отговорност на Фрамар.