Спортна стрелба, футбол и скейтборд – спортен уикенд в Стара Загора!

Този уикенд градът ще се превърне в истински спортен център, като домакин на редица вълнуващи събития. От петък до неделя /14-16 юни/, любителите на спорта ще могат да се насладят на състезание по спортна стрелба, футболен турнир за деца и състезание по скейтборд.

На 14, 15 и 16 юни, Стрелкови комплекс „Лозенец“ ще бъде арена на оспорван турнир по спортна стрелба „Стара Загора“. Мъже, жени, юноши и девойки от цялата страна ще премерят сили с малокалибрено оръжие на 25 и 50 метра. За участниците това е не само вълнуващо състезание, но и шанс да се подготвят за Държавното първенство, което ще се проведе две седмици по-късно. Освен това, турнирът е валиден за покриване на нормативи за участие на Световно първенство. Началото е от 12:00 часа. Организатори на събитието са Община Стара Загора и Клуб по спортна стрелба „Августа 1992“

Футболните таланти на възраст между 8 и 13 години ще се съберат на Спортен комплекс „Колодрума“, на 15 и 16 юни (събота и неделя). 250 участници от Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Раднево и Сливен ще премерят сили в оспорвани мачове. Началото е от 9:00 часа.

Отново в събота от 12:00 часа, Парк „Артилерийски“ ще се превърне в скейтборд парк, където ще се проведе GAME OF S.K.A.T.E 2024. Това е събитие, отворено за скейтбордисти от всички възрасти и нива на умения. Целта е популяризиране на скейтбординга като спорт и осигуряване на възможност за изява на всеки, който обича този динамичен и забавен спорт. Състезателите ще бъдат разделени на две групи – под 18 и над 18 години. Очакват ги три кръга – квалификации, полуфинал и финал. В рамките на турнира ще се състои и състезание за най-добър скейтборд трик, демонстриран от участниците. За най-добрите скейтбордисти ще има награди, а за всички участници – много емоции и адреналин.