ДЗУ ще произвежда печатни платки за автомобилната промишленост

Нов производствен корпус ще бъде открит на територията на фирма ДЗУ АД в Стара Загора през следващата седмица. Официалната церемония ще се състои на 27 юни 2024 г., четвъртък, от 14.00 часа и ще се съчетае с още един тържествен повод – честването на 25 години присъствие на „Видеотон” в България. Мястото е сградата на ДЗУ АД на бул. „Никола Петков” № 10 в Стара Загора.

Чрез своята инвестиция „Видеотон България” навлиза в нова дейност – производство на печатни платки за автомобилната промишленост, оповестиха от ръководството. „За да реализираме инвестиционните си намерения, преустроихме производствено помещение с площ от 7 декара в един от корпусите на ДЗУ и инвестирахме в модерно оборудване, съобразено с всички съвременни изисквания”, информираха от „Видеотон”.

За нуждите на новото производство са обезпечени и просторни складови помещения, а административният персонал разполага вече с нови офиси.

На официалното откриване на корпуса и новото производство и отбелязването на четвърт век „Видеотон” у нас се очаква да присъстват: посланикът на Унгария Негово Превъзходителство Миклош Борош, областният управител Ива Радева, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, както и ръководители на „Видеотон” в Унгария и България.

За медиите ще бъде организирана пресконференция веднага след официалното откриване – от 15.00 часа. На нея журналистите ще бъдат осведомени за новото производство, както и за перспективите в развитието на компанията и пазарите.