Изкуството в Мъглиж

От днес община Мъглиж ще бъде домакин на десетото юбилейно издание на Международен арт пленер „Изкуството в Мъглиж “, организиран от Фондация „Център за правно и културно застъпничество „Темида Арт“- Стара Загора с подкрепата на община Мъглиж.

Тази поредна инициатива на община Мъглиж са събере толкова известни творци е добра, защото само чрез изкуство, само чрез човешка добрина и топлота, можем да излезем от нравствената криза, в която се намираме“, приветства присъстващите кметът на подбалканската община д-р Душо Гавазов. Той посочи, че за него е чест “за десети пореден юбилеен път мога да поставя началото на Международния арт пленер „Изкуството в Мъглиж“.

Участие в арт форума ще  вземат творци от България, Турция и Южна Корея. Сред тях са Атанас Дончев, Ахмет Йозел, Гергана Вълкова, Даниела Ефремова, Иван Гайдаров, Иво Узунов, Клемънс Бенкун Су, Мария Маслева, Мариен Чавга, Радослава Манова, Радомира Вълкова, Светлозар Недев, Соня Кючукова и Христо Генев.

Куратор и на десетия пленер е Светлозар Недев, който е и художник в пленера. Официалното откриване на изложба от създадените картини ще бъде представена на 29 юни на площада пред площада на община Мъглиж. Организаторите обещават голяма изненада по време на експониране на творбите.
Припомняме, че в момента тече проект за изграждане на експозиционна зала, където ще бъдат изложени творбите от всички проведени пленери в община Мъглиж. До момента участие в Международния арт пленер „Изкуството в Мъглиж“ са взели над 120 художници, а във фонда на местната администрация има над 300 картини.