Разкриха кои лица са рушили детски площадки в парк „Артилерийски“

Установени са вече лицата, които са свързани с грозното деяние по унищожаването на детски катерушки, пързалка, пейки и друга паркова мебел в парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Това съобщи секретарят на Община Стара Загора Николай Диков.

Веднага след получаването на информацията за вандалските набези е инициирана проверка от общинска полиция, ОД на МВР в Стара Загора и Второ районно управление. Работата на правоохранителните органи продължава.

„Поднасям благодарности на полицията за бързата реакция. Оставаме непримирими към всички прояви на безсмислено унищожаване на обществено имущество и на нарушение на реда“, подчерта Николай Диков.

Отстраняването на щетите в парк „Артилерийски“ вече е започнало, то се извършва от звено „Организация на движението и аварийна поддръжка“ към Община Стара Загора.

По-рано през деня беше съобщено за проявата на вандализъм, която включва изхвърлени през оградите 7 пейки, изтръгнати 2 кошчета за смет, заедно със стойките и фундамента им, счупени указателна табела и елементи от детска пързалка.

„Пейките вече са върнати на местата им в детската площадка, благодарение на съдействието, оказано от полицейски служители и родители. Тези пейки бяха и допълнително закрепени към бетоновата основа. Утре ще се ремонтира и възстанови  детското съоръжение. Ще се бетонират и кофите за смет“, съобщи Методи Губеров, главен експерт в звено „Организация на движението и аварийна поддръжка“.

До края на следващата седмица ще се ремонтират и счупените пейки.