123-ма млади сабльори премериха сили на 10-тия фехтовален Турнир за Купа „Стара Загора“

На 28.09 и 29.09 в Спортна зала „Иван Вазов“ 123-ма млади сабльори излязоха на фехтовалните пътеки в спор за Купа „Стара Загора“. Състезанието е 1-ви кръг за Купа България и е първото за сезона от календара на Българска Федерация по Фехтовка. За 10-та година състезанието се проведе с подкрепата на Община Стара Загора и Българска Федерация по Фехтовка. Всички призьори в трите възрасти 11, 13 и 15 години получиха специални предметни награди предоставени от Ате Пласт ООД. Поощрителни награди от ГК“ЛИПА“ получиха бъдещите шампиони на града, малките мускетари на домакина ФК“Железник“.

От сабльорите на ФК“Железник“ най-добре се представи Дарин Андреев, класирал се на 7-мо място при момчетата до 13 години. При 15 годишните момчета малко късмет и липса на опит не достигна на Павел Петров, Ивайло Богословов и Дарин Андреев,  да се класират сред първите 8. Елица Ковачева се класира на 31-во място при дебюта си при момичетата до 15 години.

Домакините от ФК“Железник“ изказват благодарности на Община Стара Загора, Ате Пласт ООД и ГK“ЛИПА“, благодарение на чиято подкрепа отново получиха суперлативи за организацията и атмосферата на това състезание. Признание за добре свършената работа получиха от Българска Федерация Фехтовка, треньора на националният отбор сабя, родители, треньори и гости на състезанието.