Кметът Иса Бесоолу се срещна с директори на училища и превозвачи преди новата учебна година

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу проведе днес работната среща с директорите на учебните заведения от града и селата, както и с представители на превозвачите, които ще извозват пътуващите ученици. В хода на разговорите стана ясно, че всички училища са готови за новата учебна 2024/2025 г. В повечето са обновени класните стаи, закупено е ново оборудване. Всеки директор на учебно заведение сподели какви са възможностите на училището му за кандидатстване по различни проекти, както и какви ремонтни дейности са извършени през лятната ваканция. В някои училища в общината като текущ въпрос за решаване остава почистването на дворните пространства от буйна растителност. В този случай директорите получиха уверението на кмета Иса Бесоолу, че в следващите дни, до края на тази седмица, ще им съдейства и въпросът ще бъде решен.

Няма проблем и с извозването на учениците в община Павел баня, след като превозвачите увериха градоначалника, че и те са готови за новата учебна година. Близо 300 деца от общината ще се възползват от безплатния транспорт, който им се отпуска по линия на държавния бюджет, за да пътуват от селата до град Павел баня за учебните си занятия.

Срещата между кмет, превозвачи и директори премина в духа на разбирателството и с готовност, при необходимост, за взаимно сътрудничество през 2024/2025 учебна година. „Можете да разчитане на мен за всичко, което ви тревожи. Вярвам, че заедно ще успеем да се справим с всяко предизвикателство, както сме го правили и до сега”, заяви в края на работната среща кметът на Павел баня Иса Бесоолу.