В кръвта ти е да спасяваш животи!

Ротаракт клуб Стара Загора организира Кръводарителска кампания под моторо „В кръвта ти е да спасяваш животи!”. Тя ще се проведе на 25-ти март (петък) от 8:30ч. до 12:30ч., в Международен Младежки Център – Стара Загора на адрес: бул.”Цар Симеон Велики” № 55.

Всички центрове по трансфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими за страната ни. Затова от Ротаракт се обръщат с молба , да дарите не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда и да спасите човешки живот.
„В кръвта ти е да спасяваш животи!” е мотото на Кръводарителската кампания, която се организира вече за 10-та поредна година в Стара Загора заедно с Районния център по трансфузионна хематология и помощта на Международен Младежки Център.
Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред които е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно /оскъдните резерви на кръвните банки по градове/ липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите, които си поставя организацията са:
– да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път;
– да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;
– да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;

Ротаракт клуб Стара Загора оценява високо жеста, който участниците в кампанията ще направят и приема всеки включил се в нея за герой, затова и призивът към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!”