Хандбал: “Берое” завърши сезона в мъжката “Б” група с 2 победи

“Берое”, “П.Бабев” /Несебър/, “Асти” /Хасково/ и Калиакра /Каварна/ взеха участие във финалния турнир за сезона в Източната Б хандбална група при мъжете. Надпреварата се проведе в старозагорската зала “Иван Вазов” и нямаше отношение към първите две места в класирането, тъй като за тях вече са сигурни отборите на “Албратрос” и “Фрегата” от Бургас.
Турнирът започна със среща между “Берое” и Несебър, в която домакините стояха стабилно в защита и успяха да дръпнат с 3 гола в началото, но на почивката авансът им беше намален до само един при 9:8. И второто полувреме играта вървеше гол за гол, но серия от 4 безответни попадения реши мача в полза на старозагорци за крайното 20:16.
В следващите два двубоя “Асти” постигна две победи над “П.бабев” и “Калиакра” и така събра общо 9 точки в актива си от 12-те мача.
Берое се изправи срещу тима от Каварна в последния си мач за сезона и повтори добрата игра в защита в хода на цялата среща, като отново допусна само 16 гола във вратата си, отбелязвайки 20 на противниковия вратар и повтаряйки крайния резултат от първия си мач.
Така отборът, воден от Илия Христов, също събра 9 точки в крайното класиране, но по-лошите показатели в преките двубои с “Асти” оставиха зелено-белите на 4-то място. Пети е “Калиакра”, а шестото място е за хандбалистите от Несебър.