Задържаха мъж след употреба на наркотици

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за управление на автомобил след употреба на метамфетамини

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство Д.Х., на 21 г., за това, че на 25.04.2022 г. около 04,00 ч. в гр. Стара Загора управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б ал. 3  от Наказателния кодекс.

На 25.04.2022 г. Д.Х. употребил наркотични вещества и управлявал лек автомобил, марка „Ауди“. Спрян е за проверка и е тестван с техническо средство, което реагирало на метамфетамин.

Д.Х. е извършил настоящото престъпление в изпитателния срок на предходно осъждане на наказание лишаване от свобода от месец ноември 2021 г. за държане на наркотични вещества. Доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради тази причина наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Х.

Срокът на разследване е седмодневен.