ПГ “Иван Хаджиенов” отбеляза тържествено 97-та си годишнина

Празненството по случай 97-та си годишнина на Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” започна с почетен караул на представителна група от осми ученически гвардейски отряд и поднасяне на венци и цветя пред паметника на казанлъшкия предприемач Иван Хаджиенов в двора на училището.

Директорът Мариана Демирева изказаха специални благодарности на представителите на бизнеса в града, с чиято помощ е осъществена формата на дуално образование и изтъкнаха, че са едно от първите училища в страната, въвели този модел.

Специални гости на церемонията бяха дългогодишният директор на учебното заведение Христо Гъдев, омбудсманът на Казанлък Гинка Щерева, ръководителят на направление „Образование и квалификация“ в завод „Арсенал“ Владимир Чучумишев, както и представители на бизнеса и партньори на училището.

Празникът продължи с традиционното шествие на учениците, наречено „Парад на професиите“, съпроводено от новосъздадения гвардейски ученически оркестър. По повод празника на училището, жителите и гости на Казанлък могат да разгледат и изложбата „97 години ПГ „Иван Хаджиенов“ в Културно-информационния център на ул. Искра 4.