Безплатна академия за стартиращи предприемачи организират в Стара Загора

Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE ще проведе своетo първо издание в Стара Загора през март. Програмата е безплатна и цели да насърчи бъдещи предприемачи да развият собствени идеи, като ги превърнат в успешни бизнес начинания. Нейни  организатор е „IT Стара Загора” – сдружение, фокусирано върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона. Академията се провежда в партньорство с Фондация „Америка за България” и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Академия BASE ще стартира през март и в продължение на 12 седмици участниците ще се срещат с вече доказали се предприемачи, които ще предават своя опит в различни направления – финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения, за да предадат на участниците всички базови знания, необходими за започване и развиване на успешен собствен бизнес. Лекциите ще се провеждат присъствено в споделеното работно пространство The Lodge Coworking Space.

Програма BASE няма ограничения във възрастта на участниците. В изминалите вече 32 издания в различни населени места в България се включват както тийнейджъри предприемачи, така и хора в зряла възраст – всеки от тях с интересна идея или вече работещ собствен бизнес.

Целта на е в края на обучението, с подкрепата на менторите и организаторите, участниците да подготвят и представят бизнес план за своя проект. Жури ще определи победителите по зададени критерии. Победителите на първите три места ще получат и финансов стимул от предвидения награден фонд.

Кандидатстването е отворено до 21 февруари на следния ЛИНК, където има и повече информация за обучението.

На 2 февруари, на специален УЕБИНАР организаторите ще разкажат повече за първото издание на BASE Стара Загора. В събитието ще се включат и предприемачи, вече преминали през програмата и успешно стартирали собствен бизнес.

Допълнителна информация може да намерите на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи – www.baseprogram.bg.