Специални награди получиха спортисти от церемонията Спортист на годината 2022г. в Казанлък

На тазгодишната церемония за спортист на годината 2022 бяха връчени и специални награди за принос и развитие на спорта в града на розите.

Специална награда за спортен хъс, смелост и амбиция получи Георги Георгиев от РСПБЗН- Казанлък, който освен в борбата срещу пожарите и природните стихии, завоюва Личен бронзов медал в пожароприложния спорт, а отборът в който участва е с трето място  от провелата се олимпиада в Словения през юли 2022г.. В изкачването на кула с щурмова стълба регистрира резултат от 14.04 сек, с което което поставя нов национален рекорд в България. В “100-метровата пътека” при мъжете постигайки резултат от 16.68 сек, отново подобрява националния рекорд.

Със Специална грамота за завоювани три бронзови медала на световните първенства по ориентиране бе награден Тончо Нейчев  към Спортен клуб ,,Орлово гнездо- 1957“ с председател Христо Ангелов. С почетна грамота Комисията отличи по повод дебютно участие на световно първенство Клуб по ловна стрелба ,,Балиста“ с председател Диян Стайков.

Със специални юбилейни награди, бяха наградени и Клуб по спортна стрелба ,,Севтополис“ с председател Нели Йончева по повод 15-години спортна дейност и  висок принос за развитието на спортната стрелба в Община Казанлък. Никола Недялков от Клуб за екстремни спортове ,,СЕЛТ“ по повод 60- годишен личен юбилей и за висок принос в развитието на спортното катерене в Казанлък. Иван Карапетров- треньор на Колоездачен клуб ,,Лястовица“ по повод 80- годишен личен юбилей и за Висок принос в развитието на колоезденето в Община Казанлък.

Специални награди по решение на Комисията за едни малки, но много големи шампиони бяха връчени наНия Малчева- най-млад състезател по шахмат. само на 8 год., тя грабва златото на Европейския шампионат на Европейския съюз по шахмат, дебютира с участие и на европейско и световно първенство. Стефан Мочев  към  Мотоциклетен спортен клуб „Дамасцена Алба“ само на 14 години, но е вече републикански шампион по ендуро. Макс Даниел Костов, който е едва на 8 години и при голяма конкуренция спечели почетното 3-то място на националния шампионат по картинг.

Наградата Лъвско сърце – добрият пример получи Цветомир Цанев, възпитаник на Футболен клуб ,,Розова долина“ и настоящ състезател на Футболен клуб ,,Струмска слава“. Заедно с негов приятел са във Франкфурт, когато случайно намират голяма сума пари и кредитни карти. Момчетата не се поколебават и връщат веднага всичко намерено.