46 абсолвенти от Випуск 2022 на Технически колеж – Казанлък получиха своите дипломи

Тържествената церемония за връчването на дипломите за висше образование на абсолвентите от Випуск 2022 се проведе в двора на Технически колеж – Казанлък към Техническия университет – София. 46 възпитаници, от които 10 отличници, получиха дипломи с образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“.

Поздрав към абсолвентите отправиха Ректорът на Техническия университет – София проф. Иван Кралов и директорът на Технически колеж проф. Ивайло Ганев. Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова също поздрави абсолвентите от Випуск 2022. 

Специални гости на събитието бяха още прокуристът и почетен гражданин на Казанлък Владимир Спасов, инж. Владимир Чучумишев ръководител Техническо развитие в „Арсенал“, представители на предприятия от региона, граждани и близки на абсолвентите.

Благодарствен адрес от името на Випуск 2022 на Техническия колеж-Казанлък произнесе Иванка Минчева.

Прозвуча и традиционната за последните години Галилеева клетва. Подобно на Хипократовата, с нея завършилите студенти поемат тържествено обещание да използват наученото единствено в полза на обществения успех.