Стара Загора празнува с много спортни турнири по повод 5 октомври

На Празника на Стара Загора – 5 октомври, много спортни клубове и турнири допринасят за празничното настроение. На  Спортен комплекс “Трейс Арена” се проведе турнир по футбол за деца. Участниците бяха близо 150 от клубовете  „Берое“, „Локомотив Стара Загора“, „Верея“, „Шампион“, „Сините камъни“ и „Сливен“. На първо, второ и трето място се класираха както следва: „Берое“,  „Локомотив“ и „Сините камъни“. Те бяха наградени от ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова и началника на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.

Също по повод Празника на града, в Стара Загора  ще се проведат серия от турнири по спортна стрелба с пневматично и огнестрелно оръжие. На 5 октомври, картотекирани състезатели – юноши, девойки и жени взеха участие в стрелба с пневматично оръжие на стрелбището в кв. „Лозенец“. Първо място спечели Мария Атанасова от КСС „Августа 1992“, второ място грабна Мадлен Христова от КСС „Диана“ и трето място завоюва Димитър Тодоров също от КСС „Августа 1992“. Наградите си победителите получиха от Красимира Чахова, която им пожела още много бъдещи успехи в този нестандартен, но завладяващ спорт.

На 6 октомври надпреварата продължава, като акцентът ще е върху популяризиране на спортната стрелба сред подрастващите. Мястото е стрелбището в Спортна зала “Стара Загора”, а участниците – ученици и техните родители.

На 7 октомври на стрелбището в кв. Лозенец ще се проведе последното съревнование. Категория на участниците – мъже и жени. Записвания за участие ще се извършват и на място в деня на турнирите.

На стадион “Берое” в залата по гимнастика, от 10.30 часа, близо 90 деца и младежи, разпределени в отбори, взеха участие в традиционния за Стара Загора турнир по спортна гимнастика, посветен също на празника на града.