Кънчо Папазов с номер 68: В община Гурково е важно всяко дете

Образованието е преди всички приоритети

Когато говорим за  образование и адаптирането му към модерния свят, икономика и технологии в България, първо трябва да се върнем към занималните и класните стаи в малките общини. Да се срещнем очи в очи с децата, учениците и да поговорим с хората, които посвещават  своите знания и талант да преподават, обучават ивъзпитават поколенията. Те имат какво да ни кажат за процесите и тенденциите в образователния процес, те са в основата на конструктивните разговори за промяна и приобщаващо образование“, каза кандидатът за кмет Кънчо Папазов на среща с граждани.

За него образованието е основен приоритет, който стои преди всички проблеми и въпроси за решаване в община Гурково. „Ние се сблъскваме, както всички малки общини, с проблеми като обезлюдяване и застаряване на населението.Всяко дете в община Гурково е важно. Гарантиране на достъпа на всяко дете до качествено образование и придобиването на умения за пълноценно включване в обществото. Фокус върху възпитанието и подкрепа за личностното развитие“, подчерта акцентите в образованието Папазов с номер 68 в бюлетината.

За него е важно реалното взаимодействие, не на хартия, между домашна среда, училище и институции за задържане на децата в образователната система, категорична ангажираност от местната власт при установяване и връщане на отпаднали деца обратно в училище.  Трябва да се работи  за привличане на бизнеса в подкрепа на образователни проекти, дуално образование, поддържане и изграждане на нови детски площадки и игрища в населените места. Реализиране на програми за възпитание в родолюбие, доброта и толерантност, поясни програмата си в сферата на образованието кандидатът за кмет на община Гурково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!