Тържествена сесия на Общински съвет – Казанлък

На тържествена сесия на Общински съвет – Казанлък, бяха връчени званията почетен гражданин на града на Цветан Цочев и вписване в почетната книга на Надя Тончева. Почетните звания бяха връчени от кмета Галина Стоянова, придружена от Царица Роза 2022 Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова.

Със званието “почетен гражданин”  на Казанлък бе отличен ръководителят на фолклорен ансамбъл „Искра“ Цветан Цочев за изключителния му принос в развитието на културата в Казанлък, за огромния труд за съхраняване на българското танцово изкуство и за популяризиране на българския фолклор по света.

В почетната книга на Казанлък беше вписано и името на изпълнителя и преподавател Надя Тончева, за приноса за съхранение на българското и световно музикално наследство.

На събитието присъстваха деца от Дневния център за деца и лица с увреждания “Работилница за мечти”, които връчиха своя подарък на местните общински съветници. Музикален поздрав към гостите отправиха танцьорите от фолклорен ансамбъл „Искра“ с ръководител Цветан Цочев.