Празникът на розата и минералната вода в Павел баня започва утре

Празникът на розата и минералната вода в Павел баня започва утре с участието на ангелогласните изпълнители от „5-те сезона”. Те ще се качат на сцената в центъра на град, веднага след представянето на автобиографичната книга на Стефан Диомов „Белите и черни клавиши на моя живот”. Тази година програмата за празника е по-богата от миналогодишната и вече е публикуваната в сайта на Общината – www.pavelbanya.bg, където може да се гласува за Цар на минералната вода и Царица Роза.
Музикалните и танцови изпълнения са повече и в различни стилове като: поп, рок, естрада, български фолклор. За разлика от други години, празничната програма ще започне с ден по –рано – на 07.06., и ще продължи до 11.06. включително. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на: Руслан Мъйнов, Николай Славеев, Николина Чакърдъкова и Неврокопския ансамбъл, ФА „Детелини” – Павел баня, сестри Диневи и за финал  – на 11.06. – „БТР”. „Миналата година поканихме „Фондацията”, които направиха истински фурор. Тази година ще завършим празника с рок-бандата БТР, чиято музика се слуша също от различни поколения”, заяви кметът Иса Бесоолу, като подчерта, че мотото на Празника е „Доброто е навсякъде около нас, само трябва да го видим”: „Чрез програмата, която сме подготвили, искаме да предадем това послание на нашите гости”.
Община Павел баня е подготвила и ретроспективна фото изложба, която разказва за балнеологията през годините.
За първи път в историята на Празника на розата и минералната вода в Павел баня кметът кани на среща всички царици и царе, избирани в годините до сега.
За децата също е помислено – ще има творческа работилница и детско шоу с аромат на рози, които ще поставят началото на „Павелбанско лято”, което Община Павел баня организира за децата през цялото лято – игри и забавления за деца на всякакви възрасти.
С съботния ден ще се проведе традиционното карнавално шествие и  кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи – „Селски дворове”. В него участват представители от всички населени места и центърът на Павел баня тогава стана една цветна и богата палитра от бит, култура и традиции.
До момента спонсори на Празника на розата и минералната вода в Павел баня’2022, който ще се проведе от 07.06.2022 г. до 11.06.2022 г.(вкл.), са:
” КАСТАМОНУ БЪЛГАРИЯ” АД
“БЪЛГАРИЯ-ТЕКС” АД
” СИТИГАЗ БЪЛГАРИЯ” ЕАД
“ЖЕНИКО” ООД
“РОБЕРТЕТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД
“ЕНЬО БОНЧЕВ ПРОДАКШЪН” ООД
ВЕЛИН АЛИКАНОВ
“БРИГАДА” ЕООД
“АГРО-ПРОДУКТ” ЕООД
ЕТ “СЛАВКОМЕРС – СТОИЛ ЗЛАТКОВ”
ЕТ „ЧЕТИРИ СЕЗОНА”
„РАЙЧЕВ И СИН” ЕООД
МЕХМЕД БЕСООЛУ
„САКИС” ЕООД
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ДПС – ПАВЕЛ БАНЯ
„ИВРА – 2009″ ООД
„БУЛАТТАРС ПРОДАКШЪН КОМПАНИ” ООД