Творческо ателие събра децата на Павел баня

Творческо ателие, организирано от НЧ „Напред – 1903г.”, събра 20 деца в парковата зона на гр. Павел баня. Събитието се проведе в рамките на Празника на розата и минералната вода, който започна вчера, и е финансирано по проект „Летни ателиета в библиотеката” на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – гр. Стара Загора, и Национален фонд „Култура”.

Децата бяха запознати с основни художествени материали и похвати, служили на древния човек в района на Средна гора през новокаменната и бронзовата епоха. След това всички имаха възможност да създадат свои шедьоври, като използват природни материали – глина, пясък, камъни и др. След приключване на програмата, най-добрите експонати ще бъдат представени в пътуваща изложба, която ще посети и Павел баня.

Веднага след това децата се включиха във викторина на тема “Европейският съюз”, организирана от Областен информационен център – гр. Стара Загора, и показаха много добри знания по темата. За кратко време успяха да подредят и големия европейски пъзел. За награда всички участници получиха лакомства, волейболни и футболни топки по избор.