„5-те сезона” откриха Празника на розата и минералната вода в Павел баня

С концерт на вокална група „5-те сезона” в община Павел баня започна тазгодишният Празник на розата и минералната вода.

“Днес е особен ден за всички нас, защото след минути ще дадем началото на Празника на розата и минералната вода. Празник – еманация на красивото, на младостта и аромата. Празник – феерия от цветове, но и празник, който изразява отношението на всички ни към лековитата, живителна вода на Павел баня. Вода, която я няма никъде другаде. Вода, която е дар от Бога именно на нашата Павел баня – на нашия благословен от Бога роден край.

Павел баня е притегателен център за хиляди туристи през цялата година, но особено желана е през месеците май и юни, когато цъфти маслодайната роза и във въздуха се носи ароматът й. Трудът по прибирането й е тежък, а преработването й – специфично. Затова винаги трябва да се отнасяме с уважение към онези, за които тя е поминък”, с тези думи кметът Иса Бесоолу официално даде началото на тържествата.

Централният площад в града бе изпълнен с много туристи и местни.

Интерес предизвика също и представянето на автобиографичната книга на един от най-обичаните и популярни български автори на песни – Стефан Диомов – „Белите и черни клавиши на моя живот”. Той остана изключително изнeнадан и поласкан от павелбанския хор „Тодор Мазаров”, който пя негови песни.

Празникът продължава и днес – 08.06., когато в 11:00 часа в парковата зона в Павел баня ще се съберат деца от различни възрасти в „Творческа работилница”.  От 17:30 часа ще бъде открита и фотоизложбата „Балнеолечението в Павел баня през годините”.  В 19:30 часа на лятната сцена ще започне концертът на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.