Състезания по военен трибой и „Най-добър млад снайперски тим“ в 61 Стрямска Механизирана Бригада

На УЦ ,,Tюлбе” на 61 механизирана бригада в гр. Казанлък се проведоха състезания по военен трибой и „Най – добър снайперски тим” между формированията.

Участващите военнослужещи показаха много добри стрелкови умения, отлична физическа подготовка, изключителна мотивация и спортен хъс за победа.

В състезанието за „Най – добър снайперски тим”, първото място беше завоювано от отбора на батальон ISTAR, второто от 1 механизиран батальон, а трети се класира отборът на 3 механизиран батальон.

В индивидуалното класиране при снайперистите първото място беше спечелено от редник Славян Генчев от батальон ISTAR, следван от ефрейтор Дамян Атанасов от 1 механизиран батальон, а на трето място се класира ефрейтор Иван Златев от 2 механизиран батальон.

След оспорвана надпревара в състезанието по военен трибой, първо място зае оборът на батальона за защита на силите, следван от щабен батальон, а трети е отборът на 2 механизиран батальон.

В индивидуалното класиране при жените първото място завоюва редник Илина Трендафилова от самоходния артилерийски дивизион, следвана от старши лейтенант Венцислава Карагьозова от батальона за защита на силите, а на трето място се класира редник Наталия Лазарова от самоходния артилерийски дивизион. При мъжете на първо място е ефрейтор Борислав Русев от щабен батальон, на второ място редник Георги Минков от 3 механизиран батальон и на трето място е редник  Иван Ненов от щабен батальон.

Класиралите се на призови места отбори бяха нагарадени с купи, а военнослужещите с медали и грамоти.