С одобрено споразумение приключи съдебното производство по отношение на тримата обвиняеми, разследвани за отвличане, лишаване от свобода и нанесена средна телесна повреда на мъж, открит в подножието на връх Бузлуджа

Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Стара Загора, 20-годишния М. Д.,  22-годишния И. Д., 26-годишния В. А. и защитниците им.

По силата на споразумението, което има последици на влязъл в сила съдебен акт, за извършените престъпления обвиняемият И. Д. получи отделни наказания, като бе определено да изтърпи най-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода в размер на две години и четири месеца, при първоначален „общ“ режим. И за другите двама обвиняеми – М. Д. и В. А., извършили повече от едно деяние, бяха определени общи наказания лишаване от свобода в размер на по две години за всеки един от тях, чиито изпълнения са отложени за срок от четири години.

От наказанията и на тримата ще бъде приспаднато времето, през което са били с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пред съдебния състав тримата обвиняеми се признаха за виновни в това, че на 30.11.2021 г. в с.Дунавци, област Стара Загора, в съучастие като извършители, отвлекли С. С. на 34 години, като обвиняемият И. Д. бил въоръжен с пистолет, както и че на същата дата, в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, област Стара Загора, в съучастие като извършители, противозаконно лишили от свобода отвлеченото лице.

Обвиняемият И. Д. призна вината си и за това, че на 30.11.2021 г. в гористата местност е причинил на С. С., чрез използван от него нож, средна телесна повреда, изразяваща в нанесени прободно-порезни наранявания в коремната кухина.

Тримата обвиняеми декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразумението, съгласни са с неговите последици и се отказват от разглеждане на делото по общия ред.