Започват преговори за продажбата на АГ комплекса

Сградата на Акушеро гинекологичния комплекс в Стара Загора няма да бъде обявена за продажба след събранието на Общото събрание на Университетската многопрофилна болница “Професор д-р Стоян Киркович”. Това стана ясно след среща на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Мария Динева и старозагорският народен представител Искра Михайлова с д-р Петър Грибнев – заместник-министър на здравеопазването.

Предложението за продажбата на АГ комплекса е залегнало в дневния ред на предстоящото Общо събрание на акционерите на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” на 17 юни. Новата пазарна оценка на сградата е над 9 000 000 лева.

На срещата в Министерството на здравеопазването, позицията и на тримата старозагорски представители е била категорична, че сградата не бива да се продава, а да се даде възможност на Общината да реализира своите планове, които са в интерес на здравеопазването в Стара Загора.

Заместник министърът е поел ангажимент на предстоящото Общо събрание на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” представителят на държавата да гласува „против” продажбата на емблематичната сграда в центъра на Стара Загора.

Председателят на Общинския съвет също ще предложи представителя на Община Стара Загора на предстоящото общо събрание на Университетската болница в града да не подкрепя искането за продажба на търг на сградата. Точката е включена под номер 9 в дневния ред на Общото събрание на здравното заведение, насрочено за 17 юни. Представителят на Община Стара Загора в него пък предстои да бъде определен от местния парламент.