Нова апаратура в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”

Нова ангиографска апаратура заработи в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” Стара Загора. С нея здравното заведение ще подобри лечението на пациенти в критично състояние. Апаратурата ще бъде използвана от екипите на Клиниката по кардиология и Клиниката по съдова хирургия.

Заедно с ангиографа на разположение на специалистите е и ехокардиограф от най-висок клас.

Стойността на двата апарата е 1 248 000 лв., а 185 хил.лв. е стойността на ремонтите, извършени в съществуващите операционни зали, в които от днес ще може да бъде използвана модерната апаратура.

“Апаратът е монтиран, за да може да се работи паралелно или по необходимост групово на екипите на съдова хирургия и на екипите на клиниката по кардиология. Дава възможност за по – бързо поставяне на диагнозата, тъй като обработката на информацията е в много по – голям обем. По този начин с наличието вече на два ангиографа на територията на Университетска болница се дава възможност чисто оперативната част, говоря експедитивната т.е. времената за осигуряването на лечението на пациенти в критично състояние да се извършва много по-бързо. Няма да се налага изчакването на съответните екипи да свършат, за да продължи следващия екип. От друга страна дава възможност съвместна работа между екипите в отделните зали при необходимост от допълнително експертно становище”, споделя проф. Йовчо Йовчев

Пет клиники на Старозагорската университетска болница се нуждаят от належащи ремонти. Това са кардиология, ортопедия и хирургия. Ремонтните дейности в АГ отделението продължават. Предстои в летните месеци да бъдат подменени два от товарните асансьори в болницата. Почти приключил е ремонтът на първия етаж в лечебното заведение, където трябва да бъде разположен Центърът за спешна медицинска помощ. Предстои Община Стара Загора да изгради прилежащата инфраструктура до него за линейките.