Наградиха участниците в Детска полицейска академия в Стара Загора

Секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов и началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ Пламен Тодоров бяха гости на най-малките служители на реда-участниците в Детска полицейска академия. Домакин на събитието бе гл. инспектор Димитър Димитров, началник на Първо РУ – Стара Загора

29 четвъртокласници от Начално училище „Димитър Благоев“ получиха вчера дипломите си за успешно завършен и втори етап от превантивната програма. Децата преминаха през двугодишен курс и придобиха различни знания и умения, благодарение на Първо РУ – Стара Загора, РД ПЗБН – Стара Загора, Регионална здравна инспекция, Районен съд и Районна прокуратура.

Малчуганите имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на органите на реда, да получат насоки за оказване на първа помощ, как да карат безопасно велосипед и тротинетка, как да бъдат полезни на себе си и съучениците си. Те участваха и в инсценирано дело, като имаха тематични занимания в съда и прокуратурата под липите.

Превантивната програма „Детско полицейско управление“ цели да подготви под формата на игра децата за справяне в трудни ситуации. Партньори на инициативата са Община Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.