Академията на Джиджи Буфон с летен обучителен лагер в Стара Загора

От 19 до 25 юни, на спортната база „Берое“, бивш стадион „Локомотив“, ще се проведе вратарски камп на Академия „Буфон“. Събитие от световен мащаб, което се случва за първи път извън Италия.

„Радвам се, че Стара Загора е първият в страната ни домакин на Академия „Буфон“. През 2018 година посрещнахме джунър кампа на „Ювентус“, щастие е, че децата ни ще могат отново да се докоснат до опита и уменията на професионалистите от световна класа. Община Стара Загора направи възможнои напълно  безвъзмездно участието на 8 деца от местните клубове „Берое“, „Олимпия“, „Верея“ и „Шампион“. По този начин даваме шанс те да бъдат близо до полезна и важна информация за всеки спортист, да придобият увереност и опит, с които да продължат своето спортно развитие.  Пожелавам успех и нека  този камп да бъде традиция за Стара Загора“, каза по време на пресконференцията за представяне на лагера ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

58 са децата от цялата страна, на възраст от 7 до 16 години, които ще имат шанса да се докоснат до методиката на Джанлуиджи Буфон. Италиански специалисти от Академията също ще се включат в 5-дневните тренировки.

Младите вратари ще учат техника и ще придобиват различни по характер умения, които да им бъдат от полза на терена.  Тренировките ще бъдат под наблюдението на B1 треньорите от Италия и България, което гарантира най-високо ниво, стана ясно по време на срещата с медиите днес.

„Надяваме се, че следващото голямо вратарско име в българския футбол ще е тренирал тук“, подчертаха организаторите. Тодор Иванов, управител на Кондор Груп, от чието семейство е и Кондор Спорт Академи – организатор на кампа,  изрази благодарности освен към Община Стара Загора за подкрепата, така и към футболния клуб „Берое“.

Треньорският екип на Академията включва от българска страна Мирослав Радев от „Берое“, Кирил Акалски от „Локомотив“ – Пловдив и Венци Велинов от „Септември“ – София. Съставът допълват Марко Бианучи и Марко Гарофало от Италия. Предвидени са срещи с различни лектори, които да дообогатят младите български вратарски надежди в сферата на медицината, правилното и полезно хранене, както и психологията.

В пресконференцията участваха още Ивайло Атанасов – съосновател на Кондор Спорт Академи, Стелиян Попчев – изпълнителен директор на ПФК „Берое“ и Мирослав Радев – треньор на вратарите в ДЮШ „Берое“.