Наградиха шампионите в турнир по пожароприложен спорт за Купа “Севтополис”

За трета поредна година Казанлък бе домакин на турнира по пожароприложен спорт за Купа “Севтополис”.

В него взеха участие седем отбора от цялата страната, сред които от София, Варна, Плевен, Враца, Кърджали, Стара Загора и Факултет ПБЗН при Академията на МВР. Състезателите премериха сили и в четирите дисциплини – изкачване с щурмова стълба , 100-метрова пътека с препятствия, 4х100 метра с препятствия, бойно разгръщане от мотопомпа.

В крайното класиране с най-добро време на първо място се класира отборът на Стара Загора, следвани от огнеборците от Плевен и Факултет ПБЗН при Академията на МВР. В дисциплина – изкачване с щурмова стълба със злато се окичи Георги Георгиев, а със сребро и бронз – Йордан Желев и Велин Динков и тримата от отбора на Стара Загора. В надпреварата в дисциплина 100-метрова пътека с препятствия отново бяха отличени старозагорските състезатели , а именно Георги Георгиев – 1-во място, следван от Любослав Пашев и Росен Маринов. Шампионът Георги Георгиев постави и нов рекорд като подобри и досегашния национален рекорд.

Основан бе и своеобразен клуб, изразен в увековечаване на най-добрите постижения на всички активни състезатели и треньори, ангажирани с развитието на пожароприложния спорт в страната, а постигналите отлични резултати получиха тениска с отбелязания върхов резултат в рамките на 14секунди за щурмова стълба или 16 секунди за 100м пътека.