Много музика и безплатен градски тур този уикенд под липите

Предстоящото издание на инициативата на Община Стара Загора и Туристическия информационен център за уикенд събития тази седмица е наситено с музика, аромат на череши и станалия традиция безплатен градски тур.

На 17 юни – петък, от 20.30 часа, клуб „Drums”ще бъде сцена за концерта на Петко Славов – композитор, басист, писател.

На 18 юни, от 10.00 часа, пред Туристическия център, ще бъде дадено началото на безплатния градски тур „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. Съботата предлага още емблематичния за село Кирилово Празник на черешата. Ароматният плод ще събере любители на фолклора, изложбите и веселието в 16.00 часа на центъра на населеното място. От 19.00 часа, в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се състои Национален конкурс за млади джаз изпълнители, както и концерт на Ансамбъл за ударни инструменти „Престо“.

На 18 юни е и забележителният двоен празник на акад. Крум Георгиев. Почетният гражданин на Стара Загора и доайен на фолклористите отбелязва с концерт своя 90-годишен житейски път и 70 години творчество в Оперния театър от 19.00 часа.

На 19 юни, неделя – пред Туристическия център от 10.00 часа ще започне обиколката по правите улици на Стара Загора с безплатния градски тур, но само ако е имало повече от 30 участници в събота.