Doctor Rock – фестивалът, който лекува душата!

На 8 и 9 юли в град Стара Загора ще се проведе първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – Dr. Rock.

За първи път в България рок фестивал ще обедини появата на сцена на рок групи, в които свирят лекари. Да има поне един доктор в групата е единственото условие за участие в предстоящия рок фест.

Doctor Rock ще се състои на 8 и 9 юли на сцената на античния форум „Августа Траяна” в Стара Загора. В първото издание на фестивала участие ще вземат рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините, LED 7 – Стара Загора. Общо шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете стаозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок песни.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на ковид пандемията, когато социалните контакти в държавата бяха стигнали почти до точката на абсолютната нула. Тогава д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални „лекарски” рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа, както и доза концертен хъс за предстоящото събитие. След малко ровене из интернет и телефонни обаждания на приятели идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност. Оказва се, че в България има много лекари – музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на Doctor Rock Fest е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.
Началото на тазгодишния фестивал ще бъде дадено от 19:00 ч., а входът е напълно свободен!