Музиката и поезията срещнаха „любовта“ в Алиолувата къща

Музикално – поетична вечер „Музика и Поезия за Любовта“ се проведе в двора Алиолувата къща в Казанлък.

Приятната лятна вечер се изпълни с песни с любовна тематика от световната класика в изпълнение на Рени Петрова, Габриела Жекова, Стефани Калчева, Елена Николаева, Любомир Фънев и Николай Иванов от Школа по поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра“ от Школа по поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“

В поетичната част се включиха и актрисите Десислава Вулева и Беатрис Благоева от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, които представиха  любовни стихове , а завладяващи поеми също бяха изпълнени от и Атанас Хътов и Лъчезар Йорданов от Театрална студия на Мая Стоянова при НЧ „Искра – 1860“.

Събитието, което за първи път се осъществява в този формат и на тази тематика е съвмествен проект на читалищата „Искра – 1860“ и НЧ „Възродена Искра – 2000“, слюбезното съдействие на Общински театър „Любомир Кабакчиев“. В събитието се включиха и музикантите от града на розите Методи Николов и Цветелин Иванов.

В бъдеще организаторите планират още много изненади за казанлъшката публика, както и гостуване в други градове в страната.