Автобусите и тролейбусите с лятно разписание за неучебен ден в Стара Загора

Община Стара Загора информира жителите и гостите на града, че във връзка с преустановяване на учебните занятия  на учениците от 1-ви до 6-ти и 12-ти клас и намаляване на пътникопотока, автобусите и тролейбусите ще се движат с лятно разписание за неучебен ден от 27.06.2022 г.

От 01.07.2022 г. се преустановява продажбата на билети от кондуктор в превозните средства, обслужващи автобусни линии № 3 и № 8 и самотаксуването по тези линии става задължително.

Пътниците трябва да се качват с предварително закупен превозен документ или с точната стойност на билета (1,30 лв.) за закупуване на билет от билетното устройство в автобуса, тъй като машините не връщат ресто.

Община Стара Загора и  „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД препоръчват закупуването на пакети с билети или редовна абонаментна карта. Повече информация за  превозните документи и от къде да ги закупите,  може да намерите на сайта на Община Стара Загора: https://www.starazagora.bg/bg/tseni-na-abonamentni-karti и на сайта на  дружеството.

Пътниците могат да ползват и мобилното приложение на закупуване на превозни документи – Градски транспорт Стара Загора. Приложението е достъпно в Google play и App Store.

В превозните средства по линии № 3 и № 8 ще има засилено присъствие на Инспектори по редовността на пътниците и служители на ОД на МВР. На нередовен пътник се налага глоба в размер на 10.00 лв., съгласно Наредбата за превоз на пътници, глава 5, чл. 32, ал. (9).