Балетът на Старозагорската опера с три награди на професионалната танцова общност “Импулс”

За втора поредна година бяха връчени Годишните награди на професионалната танцова общност „Импулс“. На 27 юни, по време на официалната церемония, която се състоя на сцената на Парк-театър „Борисовата градина“, бяха отличени постиженията при класическия и съвременен танц у нас.

Наградите „Импулс“ се учредяват през 2021 година с идеята не само да бъдат отбелязани и популяризирани достиженията на българските творци в сферата, но и за да се повиши видимостта на това изкуство за широката общественост.

Балетът на Държавна опера-Стара Загора бе отличен заслужено и безапелационно за „Балетна трупа на годината”. Наградата за „Танцова продукция на годината” също отиде при спектакъл на Старозагорската опера и балет – танцовата мистерия „Сънят на Пилат“ по музика на Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев. Примабалерината Анелия Димитрова получи извънредна награда, която й бе присъдена за изключителни артистични постижения.

Наградите бяха получени от вдъхновителя и художествен ръководител на многонационалната балетна трупа на Старозагорската опера Силвия Томова, от примабалерината Анелия Димитрова и от първия солист на трупата и изпълнител на ролята на Майстора в „Сънят на Пилат” Фредерико Пинто.