По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 6 месеца затвор за измама

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.М., на 22 г. Той е признат за виновен за това, че на 14.09.2020 г. в гр. Стара Загора с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у другиго и с това е причинил имотна вреда в размер на 1000 лв. Престъплението е квалифицирано по чл.209 ал.1 от НК.

Районен съд – Стара Загора е наложил на М.М. наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим.

Пострадалата С.М. живеела в гр. Стара Загора и решила да прави ремонт на къщата си. Запознала се с М.М., който й разказал, че е майстор по фаянса. Жената решила да го наеме. Двамата отишли в магазин, където собственичката на дома харесала фаянсови плочки. Тя платила за тях капаро от 1000 лева. Казала на служителката В.Р. да се свърже с майстора, когато плочките са в наличност и готови за доставка.

На 14 септември 2020 г. М.М. отишъл в магазина. Намерил служителката В.Р. и съобщил, че ремонтът се отлага заради починал близък човек. Той поискал да му бъде върнато капарото от 1000 лева. Жената му предала парите, понеже за връзка бил оставен негов телефонен номер и име.

Присъдата е влязла в законна сила и М.М. изтърпява наказанието си.