Юли под липите идва с музика и танци

Първият юлски ден дава начало на поредното издание на инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център за Уикенд събития в града. От 19.00 часа, на площада пред Общинска администрация, умения ще показват „Ес Ти Денс“, които канят на „Училище по танци“. Малко по-късно – от 20.30 часа, в петък на сцената в клуб “Drums”ще се изявят “Little Big Band”.

Втори юли ще подари на творчески настроените старозагорчета и гости на града интересна възможност да сътворят различни красоти по време на детски арт работилнички. Алеята под кестените в парк „Пети октомрви“ кани малките и големи сръчковци да се включат още в 10.00 часа. Сцената пред Община Стара Загора посреща от 19.30 часа „Теодор Димитров и формация“.

Неделният ден е запазен за премиерата на „Парижката Света Богородица“. Мюзикълът на Държавна опера Стара Загора е по романа на Виктор Юго и музика на Рикардо Кочанте. Началото на спектакъла е в 21.00 часа, а мястото е традиционното за Летните музикални вечери – Античен форум „Августа Траяна“.