По-ниски цени за паркиране на автомобили за живущи в зоните за кратковременно платено паркиране

На редовно заседание на Общински съвет – Казанлък днес в Зала „Инфра“ общинските съветници гласуваха, по предложение на Кмета Галина Стоянова, по-ниски цени на месечна и годишна база за паркиране на ППС за живущите в зоните за кратковременно платено паркиране. Вместо 20 лв. на месец за издаване на пропуск за паркиране като живущ в района на адресната регистрация вече ще се заплащат 5 лв./на месец и 60 лв./годишно (вместо 240 лв.). За втори автомобил на едно домакинство вместо 40 лв. месечно ще се заплащат 10 лв./на месец и 120 лв. годишно (вместо 480 лв.).

С гласуваните промени се въвежда възможност за издаване на пропуск за платено преференциално паркиране за живущи и за трето ППС с адресна регистрация в зоните, определени със Заповед на Кмета на община Казанлък, за кратковременно платено паркиране цената ще бъде 20,00 лв./ на месец и 240,00 лв./годишно.

Друго ново облекчение, което гласуваха общинските съветници на Казанлък днес гласи, че при предплата на едногодишен абонамент ще се ползва отстъпка 10 %.

Кметът Галина Стоянова коментира гласуваните промени: „Те целят да да дадем възможност на живущите да ползват парко места там, където живеят при облекчени условия.“. Облекченията ще повишат ефективността  на организацията на движение в град Казанлък и специално на живеещите в централна градска част. Промените ще спомогнат и за създаване на условия за решаване на проблемите с паркирането в града.

Корекциите са гласувани с Проект за Наредба за изменения към Наредба №4 за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Казанлък, приета с Решение № 640/31.03.2022г.